Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää vuokra-asumisesta.

OVV Asuntopalvelut
– Osaava Valtakunnallinen Vuokravälittäjä

Yksityinen OVV on ainoa valtakunnallinen vuokra-asuntojen välitysketju Suomessa. OVV aloitti toimintansa Turussa 1994 ja toimii nyt franchising-periaatteella 11 opiskelijapaikkakunnalla (Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, OuluPori, Rauma, Tampere, Turku, Hyvinkää).

OVV välittää yksityisten henkilöiden, yritysten, asunto-osakeyhtiöitten, yhdistysten tms. omistamiin asuntoihin vuokralaisia. Tampereella, Lahdessa, pääkaupunkiseudulla, Kuopiossa ja Joensuussa on tarjolla myös sijoitusasuntojen myyntivälitystä. Turvallisena ja nopeana yhteistyökumppanina OVV löytää yhdessä jokaisen asiakkaan kanssa oikean ratkaisun, hyvän vuokralaisen tai mukavan asunnon.

Haluamme palvella asiakasta henkilökohtaisesti, tasavertaisesti ja kokonaisvaltaisesti. Valtakunnallisten yhteistyökumppanien kanssa OVV pystyy tarjoamaan asiakkailleen ainutlaatuisia etuja. Näin ollen monipuolista vuokravälityksen palvelupakettiamme täydentää mm. Fortum.

Uskomme, että asiakkaiden luottamus saavutetaan rehellisellä ja avoimella toiminnalla. Siksi OVV kehittää toimintaansa ja asiakkaille tarjottavaa palvelua jatkuvasti. Alusta lähtien ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu ovat olleet toiminnan tärkeimpiä kulmakiviä. Jatkuva koulutus takaa jokaisen OVV ihmisen ammattitaidon ja kehittymisen omassa työssään. Jokaisessa kaupungissa asiakasta palvelevat asiantuntijat, jotka tuntevat oman alueensa paikalliset erityspiirteet. Apuna käytämme uusimpia tietojärjestelmiä ja toimivaa, monipuolista ovv.com -palvelua.

 1. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Elokuun alussa 2017 astuu voimaan muutos, jossa opiskelijat siirtyvät yleisen asumistuen piiriin. Koska yleinen asumistuki on ruokakuntakohtainen, voivat vastaisuudessa puolison tai ruokakunnan muun jäsenen tulot estää asumistuen saamisen. Vuokrasopimuksen muodolla ja sopimusmallilla on vaikutusta siihen, lasketaanko vuokrahuoneiston asukkaat samaan vai eri ruokakuntaan, ja tämä täytyy siis ottaa huomioon vuokrasopimusta laadittaessa.

  Lue lisää

 2. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Uudet yksiöt Helsingin keskustassa ja sen läheisyydessä eivät enää tarjoa parasta mahdollista tuottoa asuntosijoittajalle, koska niiden hinnat ovat nousseet merkittävästi verrattuna esimerkiksi junaradan varressa sijaitseviin lähiöihin.

  Lue lisää

 3. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Vuokrien nousu, asumistukien kasvu ja pienten asuntojen pula – vuokramarkkinat kohtaavat tällä hetkellä monta haastetta. Markkinoiden kipuiluun on kuitenkin olemassa lääkkeitä.

  Lue lisää

OVV Asuntopalvelut Kuopiossa

OVV aloitti Kuopiossa helmikuussa 1999 nykyisen yrittäjän Pirjo Reinikaisen toimesta. Vuosien varrella toiminta on kasvanut moninkertaisesti ja asiakaskunta lisääntynyt niin, että tänä päivänä vuokrasopimuksia tehdään Kuopion OVV:ssa reilut 600 vuodessa. Kiireisin aika on tietenkin loppukesällä ja vuoden vaihteessa, mutta hiljaista aikaa ei enää juuri ole.

Kuopion OVV välittää yksityisessä omistuksessa olevia vuokra-asuntoja erityisesti Kuopion alueella ja Siilinjärvellä. Lisäksi OVV antaa tarvittaessa vuokra-arvioita, neuvoja sijoitusasunnon hankintaan ja hallintaan, rahanarvoisia vinkkejä remontointiin sekä apua ja neuvoja moniin vuokrasuhteen ongelmiin. Syksystä 2012 alkaen OVV Kuopio on myös tarjonnut sijoituskohteiksi soveltuvien asuntojen myyntipalvelua.

Sopimuksen mukaisesti OVV hoitaa myös vuokravalvontaa ja vuokrasuhteen kokonaispalvelua silloin, kun vuokranantaja haluaa mahdollisimman huolettoman ja helpon vuokrasuhteen. OVV haluaa tarjota erityisesti opiskelijoille ja nuorille aikuisille asuntoja edullisella välityspalkkiolla. OVV:n kautta on mahdollista saada myös edullinen Fortumin sähkö.

Miten löytää asunto?

Asuntoa etsivän kannattaa kirjautua hakijaksi tekemällä toimeksiantosopimus sivulla www.ovv.com, jolloin kaikki asuntotarjoukset tulevat suoraan omaan sähköpostiin. Asunnonhaku-toimeksiannon voit tehdä sivuillamme www.ovv.com kohdassa Toimeksiantosopimus. Toimeksianto on peruttavissa heti, mikäli sopivaa kohdetta ei löydy tai asunnontarve muuttuu.

Toimeksiannon tekemällä sitoudut maksamaan välityspalkkion (opiskelijat 85 % kk:n vuokrasta, muut 95 %), mikäli löydät kauttamme asunnon, jota markkinoidaan vain toimeksiannon tehneille hakijoille. Sähköpostiin tulevissa asuntotarjouksissamme kerrotaan aina välityspalkkion suuruus, tai maksaako sen vuokranantaja. Kaikki hintamme sisältävät arvonlisäveron 24 %. Mikäli löydät kauttamme asunnon, jonka välityspalkkion maksaa vuokranantaja, et maksa välityspalkkiota.

Asunnot, joihin vuokranantaja on tehnyt toimeksiannon, näkyvät sivuillamme. Voit myös tehdä hakuvahdin sivuillamme kohdassa Hakuvahti, jolloin saat näistä kohteista tiedon suoraan sähköpostiisi.

Miten löytää vuokralainen?

Etsiessäsi vuokralaista ota yhteyttä OVV:n toimistoon, niin laitetaan haku käyntiin. Asunto kuvataan ja vuokralaisen haku käynnistetään nopeasti. Voit tehdä toimeksiannon ottamalla yhteyttä suoraan toimistoomme tai täyttämällä lomakkeen sivuillamme www.ovv.com kodassa Toimeksiantosopimus. Kun vuokranantaja tekee toimeksiannon, asuntoa markkinoidaan tehokkaasti nettisivuillamme, Vuokraovi.com -palvelussa sekä toimistollamme. Palvelumme ei rajoitu sopimuksen tekoon, vaan autamme ja neuvomme vuokranantajaa koko vuokrasuhteen ajan myös ongelmatilanteissa.

Välityspalkkiomme vuokranantajalle on 1 x kk-vuokra (ilman vuokratakausta) tai 1,24 x kk-vuokra (sisältäen vuokratakauksen vuodeksi). Hinnat sisältävät alv:in ja palkkiot ovat verotuksessa vähennyskelpoisia. Voit myös valita KokonaisPalvelun, jolloin muun muassa valvomme ja takaamme vuokran koko vuokrasuhteen ajan, teemme muutto- ja vuositarkastukset sekä yhteenvedot vuokratuloista verotusta varten. Lisätietoja palveluistamme saat nettisivuiltamme tai soittamalla suoraan toimistoomme.

Haluatko myydä sijoitusasuntosi?

Kun sijoitusasunnosta on aika luopua, hoidamme myös osakehuoneiston myynnin. Olemme erikoistuneet sijoitusasuntojen myyntiin ja tunnemme yleensä entuudestaan huoneiston ja taloyhtiön. Välityspalkkiomme on 2% velattomasta kauppahinnasta, minimi 2500 € (sis. alv). Mikäli asuntoon ei löydy ostajaa toivottuun hintaan, veloitamme vain syntyneet isännöitsijätoimiston perimät kulut, ja voimme joustavasti ottaa asunnon vuokravälitykseen.

Kuopion toimistossa sinua palvelevat

Pirjo Timonen (ent. Reinikainen) yrittäjä, VTM, LKV, KiAT
Ronja Reinikainen toimitusjohtaja, LVV
Inkeri Palmio kiinteistövälittäjä, LKV, KiAT
Anna Lievonen vuokraneuvottelija
Mariia Ikonen vuokravälittäjä, LVV
Sini-Tuuli Mäkinen vuokraneuvottelija

Ota yhteyttä toimistoomme:
Puh.: 017-363 5566, 044-363 5561
Osoite: Puijonkatu 16, 70110 Kuopio

Avoinna:
Ma-Pe klo 9-16

Email: kuopio@ovv.com
www-sivut: www.ovv.com

OVV Lahdessa

Välitämme vuokra-asuntoja Lahdessa ja lähikunnissa. Asunto-osakkeen omistajille tarjoamme myös myyntivälityspalvelun edullisella välityspalkkiolla.

Vuosien kokemus ja tuhannet välitetyt asunnot antavat työssä tarvittavan tuntemuksen Lahden talousalueen sijoitusasuntomarkkinoihin. Lisätietoja saat parhaiten ottamalla suoraan yhteyttä Lahden toimipisteeseen.

OVV Asuntopalvelut Lahdessa sinua palvelee:

Tommi Pajarinen
Yrittäjä, LKV

Osoite: Vapaudenkatu 2, 15110 Lahti
Puh. 03-782 7001
Gsm. 050 3400 478
Email: lahti@ovv.com

OVV Joensuussa

Välitämme vuokra-asuntoja Joensuussa sekä lähialueilla opiskelijoille ja työssäkäyville asunnonhakijoille.

Olemme alueella pitkään toiminut välittäjä ja tavoitteenamme on tarjota luotettavaa ja ammattaitoista palvelua vuokra-asunnon tai vuokralaisen etsimisessä. Tunnemme hyvin alueen vuokra-asuntomarkkinat ja autamme Teitä mielellämme uuden vuokra-asunnon tai vuokralaisen etsinnässä. Ammattivälittäjä auttaa tekemään oikeat ratkaisut ja osaa minimoida vuokraukseen liittyvät riskit!

Uuteen kotiin!

Etsimme vuokralaisen tarpeita ja toivomuksia kuunnellen, jokaiselle sopivan kodin. Tekemällä toimeksiantosopimuksen saat tietoja sinulle mahdollisesti sopivista vuokra-asuntokohteista suoraan sähköpostiisi!

Luotettavat vuokralaiset!

Tarjoamme vuokranantajan käyttöön koko ammattitaitomme löytääksemme Teille toiveidenne mukaisen vuokralaisen vuokra-asuntoonne. Palvelemme ja neuvomme Teitä koko vuokrasuhteen ajan! Kysessä olevasta vuokra-asunnosta ja kysynnästä riippuen välityspalkkion maksaa toimeksiantaja, joka voi olla vuokralainen tai
vuokranantaja.

Tervetuloa asioimaan toimistollemme!

Joensuun toimistossamme Sinua palvelevat Satu Lukin (LKV, KiAT, yrittäjä), Veera Leppä (LVV), Sanna Härkönen (LKV, KiAT, LVV), Tuuli Lampinen (LVV) ja Saara Holopainen.

Toimistomme on avoinna:
Ma-To klo 9-17
Pe klo 9-16

Osoite: Kirkkokatu 25 a, 80100 Joensuu
Puh.: 050 531 0758044 538 0759050 433 1360
Email: joensuu@ovv.com

OVV Tampereella

OVV Asuntopalvelut Tampere on välittänyt asuntoja jo vuodesta 1997. Toimistomme sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa osoitteessa Hallituskatu 15. Välitämme yksityisomistuksessa olevia vuokra-asuntoja Tampereen lisäksi lähikunnista sekä opiskelijoille että työssäkäyville, yksin asuvista perheisiin sekä yrityksiin unohtamatta eläkeläisiä. Lisäksi palveluihimme kuuluu asunto-osakkeiden myynti sekä toimitilojen välitys.

Vuokranantajalle

Palvelumme saattavat vuokranantajan sekä vuokralaisen yhteen. Vuokralaiselle tarjoamassamme Hakuvahti-palvelussa on vuodenajasta riippuen noin 300 kirjautunutta asunnonhakijaa, joille lähetämme viipymättä tiedon vapautuvasta kohteesta. Asuntojen välityspalkkio on 1,24 x kuukauden vuokra (1 kk vuokra + alv 24 %). Hintaan sisältyvät kaikki hakijoiden luottotietojen tarkistamisesta aina vuokraukseen liittyviin käytännön asioihin asunnon esittelystä sopimuksen laatimiseen ja avainten luovutukseen saakka. Neuvomme myös juridisissa kysymyksissä koko vuokrasuhteen ajan.

Muita palveluitamme ovat muuttotarkastus raportilla, KokonaisPalvelu sekä VakaaVuokra. KokonaisPalvelusopimuksella voit siirtää meille sijoitusasuntosi hoitoon liittyvät asiat hyvinkin laajasti, ja lähteä vaikka talveksi ulkomaille. VakaaVuokra sopimuksella takaamme vuokranmaksun: mikäli vuokralainen ei maksa vuokraansa, niin me maksamme! Katso lisää palveluistamme nettisivuiltamme tai kysy suoraan toimistostamme.

Vuokralaiselle

Palvelumme ovat maksuttomia vuokralaiselle. Täyttämällä hakuvahdin kotisivuillamme, vuokralainen saa heti tiedon uusista vapautuvista asunnoista. Palvelu on täysin maksuton, eikä sido vuokralaista mihinkään. Toimistomme palvelee vuokralaisia kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä. Tarjoamme myös muuttolaatikoita helpottamaan muuttoa huokeaa veloitusta vastaan (0,15 EUR/päivä).

Sijoitusasunnon myyjälle

Myymme myös sijoitusasuntoja, joihin tarjoamme maksuttoman sekä realistisen hinta-arvion. Myyntivälityspalkkio on vain 2 % velattomasta hinnasta.

OVV Asuntopalvelut Tampere on avoinna arkisin ma-to klo 10-17 ja pe klo 10-16

Osoite: Hallituskatu 15, 33200 Tampere
Puh.: 03-22 33 188
Sähköposti: tampere@ovv.com

Vuokrakas.com blogi:

 1. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 2. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

 3. Tunne oikeutesi ja tiedä velvollisuutesi – hanki oikeaa tietoa

  Vuokrasuhteen osapuolet voivat pääsääntöisesti sopia pelisäännöt vapaasti, mutta osa ehdoista on määrätty laissa niin, että niistä ei saa poiketa eli sopimusvapautta ei ole. AHVL luo vuokraukselle perusrungon, ja lain tulkinnat ovat luoneet hyviä suosituksia, kuten Hyvä Vuokratapa ja Hyvä Välitystapa. Vuokrakkaan avulla haluamme olla jakamassa oikeaa tietoa. Niin Vuokrakas kuin sen takana oleva OVV Asuntopalvelutkin haluavat edistää hyvää ja reilua vuokratapaa, joka varmistaa hyvän ja turvallisen vuokrauksen niin vuokralaiselle kuin vuokranantajallekin.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit