Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää vuokra-asumisesta.

Yhteystiedot

Etsitkö uutta kotia? Haluaisitko muuttaa – mutta minne? Ahdistaako asuntolaina ja haluaisitko maistaa vapautta? Etsitkö luotettavaa ja hyvää vuokralaista? Kiinnostaako asuntosijoittaminen?

Ota yhteyttä toimistoomme!
Avoinna: MA–PE klo 9–16

OVV Asuntopalvelut Kuopio
Puijonkatu 16, 70110 Kuopio
p. (017) 363 5566, 044 363 5561

kuopio@ovv.com | www.ovv.com

Yhteydenotto­lomake

Tällä lomakkeella voit jättää yhteydentottopyynnön tai lähettää Vuokrakas.comiin liittyvää palautetta. Jätä yhteystietosi ja viestisi, niin otamme Sinuun tarvittaessa yhteyttä.

Please leave this field empty.

 1. Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  Elokuun alussa 2017 astuu voimaan muutos, jossa opiskelijat siirtyvät yleisen asumistuen piiriin. Koska yleinen asumistuki on ruokakuntakohtainen, voivat vastaisuudessa puolison tai ruokakunnan muun jäsenen tulot estää asumistuen saamisen. Vuokrasopimuksen muodolla ja sopimusmallilla on vaikutusta siihen, lasketaanko vuokrahuoneiston asukkaat samaan vai eri ruokakuntaan, ja tämä täytyy siis ottaa huomioon vuokrasopimusta laadittaessa.

  Lue lisää

 2. Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  Uudet yksiöt Helsingin keskustassa ja sen läheisyydessä eivät enää tarjoa parasta mahdollista tuottoa asuntosijoittajalle, koska niiden hinnat ovat nousseet merkittävästi verrattuna esimerkiksi junaradan varressa sijaitseviin lähiöihin.

  Lue lisää

 3. Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  Vuokrien nousu, asumistukien kasvu ja pienten asuntojen pula – vuokramarkkinat kohtaavat tällä hetkellä monta haastetta. Markkinoiden kipuiluun on kuitenkin olemassa lääkkeitä.

  Lue lisää

Vuokra-asioiden asiantuntijat palveluksessasi

 • Pirjo Timonen (ent. Reinikainen)
  OVV-Yrittäjä Kuopio
  LKV, LVV, KiAT
  p. 044 363 5565
  pirjo.reinikainen@ovv.com

  Yrittäjä

  OVV Asuntopalvelut Kuopion yrittäjä Pirjo on ollut alalla jo vuodesta 1999 asti ja nauttii työstään edelleen suunnattomasti. Sitä ennen hän on ollut Savon Taksi Oy:ssä toimitusjohtajana, Kansaneläkelaitoksella ja monessa muussa, mutta riittävän pitkään muiden leivissä olleena päätti ryhtyä pomoksi itselleen ja tehdä itsensä näköistä asiakaspalvelua. Loppuvuodesta 2016 Pirjo laittoi OVV-urallaan jälleen uuden vaihteen silmään, siirtyen tyotehtävissään koko OVV-ketjun toimitusjohtajaksi.

  Käyntikortista löytyy VTM (valtiotieteen maisteri), LVV (laillistettu vuokravälittäjä) ja KiAT (kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto) sekä kesäkuusta 2012 asti LKV (laillistettu kiinteistövälittäjä). Pirjolla on koko ajan palava halu kehittää OVV:n toimintaa ja hänen suustaan kuuleekin yhtenään ”Pähkäilin tuossa viikonloppuna ja sain taas uuden idean…”.

  Kesäisin vapaa-aikansa Pirjo viettää pitkälti Varaderon takapenkillä ihastellen ohi lipuvia maisemia ja haistellen aitoa luontoa. Ja jos moottoripyörä ei vie mennessään, nenä suuntaa kohti Varkauden kesämökkiä. Marttojen innoittamana mökillä kasvaa uusimpina harrastuksina salaattipenkki ja marjapensaat. Pirjo on myös täysin hullaantunut villiyrtteihin, ja kesäsalaattiin kuuluu ainakin vuohenputkea, voikukkaa, poimulehteä, ketunleipää ja pihvin päälle kuusenkerkkää!

 • Inkeri Palmio
  LKV, LVV, KiAT
  inkeri.palmio@ovv.com
  vastuualueena: laskutus ja lakipykälät, huoneistojen myyntivälitys

  Inkeri on pitkänlinjan OVV-ammattilainen; syksyllä 2016 tuli jo 11 vuotta täyteen siitä, kun hän aloitti OVV:llä. Inkerillä on taskussaan niin LVV- kuin LKV-tutkinnot sekä kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto (KiAT). Inkeri on hyvin kiinnostunut kiinteistöalan lakiteksteistä ja häneltä löytyy apua moniin ongelmiin ja lain kiemuroihin.

  Inkeri on kotoisin Tervosta ja nykyään asuu Itä-Karttulassa noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta. Perheeseen hänellä kuuluu mies, 3-vuotias Lotta-neiti ja elokuussa 2015 syntynyt uusin tulokas Reetta. Inkeri nauttii raikkaasta maaseutuilmasta, metsässä liikkumisesta ja toimii myös partioaktiivina. Hoitolaukun lisäksi metsässä ja vesillä mukana kulkee kamera, joten kuvia lähiluonnosta ja lapsista onkin kertynyt ihan kiitettävästi.

 • Ronja Reinikainen
  Toimitusjohtaja, vuokravälittäjä, LVV
  p. 044 363 5575
  ronja.reinikainen@ovv.com
  vastuualueena: hallinnointi, KokonaisPalvelu-asunnot ja vuokraseurannat

  Ronja on kotoisin Siilinjärveltä, ja työura OVV:llä alkoikin jo yli kymmenen vuotta sitten yläasteen TET-jakson (työelämään tutustuminen) kautta. Koska äiti, Pirjo Reinikainen, on paikan yrittäjä, OVV oli TET-harjoitteluun luonnollinen vaihtoehto.

  Yläasteen jälkeen Ronja viettikin OVV:llä lähes kaikki kesä- ja talvilomat sekä lukion ja ammattikorkeakoulun aikaan aina, kun vain opiskeluiltaan ehti. Muutama vuosi sitten hän oli pari kesää Tampereella hotellin vastaanotossa työharjoittelussa, ja käväisipä hän myös Keniassa 2,5 kuukautta vapaaehtoistöissä. Mutta koska veri veti vahvasti takaisin Kuopioon, oli palaaminen OVV:n rentoon työilmapiiriin itsestäänselvyys.

  Kokopäiväisenä työntekijänä Ronja on ollut vuodesta 2012 lähtien ja LVV-pätevyyskin löytyy. Lokakuussa 2015 tulikin sitten nimitys uudeksi toimitusjohtajaksi.

  Ronjan ulkoilutuksesta huolehtii pitkäkarvainen collie Leevi, minkä lisäksi hän harrastaa kuntosalia sekä juoksulenkkejä. Myös hyvien ystävien, kirjojen ja elokuvien parissa tulee vietettyä paljon aikaa.

  Ota yhteyttä Ronjaan

 • Anna Lievonen
  Vuokravälittäjä, LVV
  p. 044 363 5568
  anna.lievonen@ovv.com
  vastuualueena: markkinointi

  Anna aloitti työt OVV Asuntopalveluilla uusimpana vakituisena työntekijänä maaliskuun puolivälissä 2015, kun rantautui Etelä-Suomesta takaisin Savon sydämeen. Eikös se sanontakin kuulu ”kerran savolainen, aina savolainen”.

  Vaikka Annan elämä onkin jo rakentunut tänne Kuopioon, niin juuret tulevat kuitenkin Riistavedeltä, josta hän on kotoisin. Vapaa-ajallaan hän tykkää viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa, sekä joskus myös pienet road tripit kuuluvat viikonlopun suunnitelmiin.

 • Sini-Tuuli Mäkinen
  Vuokravälittäjä, LVV
  p. 044 363 5564
  vastuualueena: some, KokonaisPalvelu-asunnot

  Sini-Tuuli opiskelee Savonia-ammattikorkeakoulussa liiketaloutta ja suuntautuu opiskeluissaan myyntiin ja markkinointiin. Opintoja on jäljellä enää pieni murunen ja tradenomiksi valmistuminen häämöttää jo nurkan takana. Opintoihin sisältyvään harjoittelujaksoon Sini-Tuulilla oli tarkkaan mietitty toive, nimittäin suorittaa se OVV:lla – ja tässä sitä nyt ollaan, yksi OVV:n vakituisista työntekijöistä!

  Sini-Tuuli on kotoisin pieneltä kylältä Mikkelin Haukivuorelta, joten maaseutu, järvimaisema ja eläimet ovat lähellä hänen sydäntään. Työn ja opiskelun ohella Sini-Tuuli rentoutuu sisustamalla hänen ja puolisonsa yhteistä kotia sekä ulkoilemalla Schipperke-rotuisen Mauri-koiran kanssa. Näiden lisäksi Sini-Tuulin suuri intohimo on musiikki, joka satunnaisten lauluesitysten lisäksi pauhaa vähintäänkin kuulokkeista joka päivä.

 • Mariia Ikonen
  Vuokravälittäjä, LVV
  p. 044 363 5585
  vastuualueena: some, huoneistojen myyntivälitys

  Mariia aloitti OVV Asuntopalveluilla harjoittelijana toukokuussa 2015. Marraskuussa 2015 hän läpäisi LVV-tentin, eli on nyt laillistettu vuokravälittäjä. Tällä hetkellä Mariia hoitaa OVV:llä myös myyntikohteita, ja tavoitteena on suorittaa myös LKV-tentti keväällä 2018. Kaiken muun ohella Mariia viimeistelee liiketalouden opintojaan Savonia-ammattikorkeakoulussa.

  Vapaa-ajallaan Mariia nauttii urheilusta sen kaikissa muodoissa: käy kuntosalilla, lenkkeilee ja pitää myös luonnossa liikkumisesta, onhan hän taustaltaan maalaistyttö Nurmeksesta. Kevään 2015 hän vietti opiskeluvaihdossa Prahassa, jonka jälkeen myös palo matkustelua kohtaan on roihunnut entisestään.

Vuokrakas.com blogi:

 1. 5 haastetta, joita ulkomaille muuttaja kohtaa

  Moni suomalainen haaveilee muutosta ulkomaille, ja lähes jokainen ulkomaille muuttaja kokee haasteita ja jonkinasteisen kulttuurishokin jossain vaiheessa uudessa kotimaassaan. Haasteisiin varautuminen ennen muuttoa saattaa helpottaa etenkin ensikertalaisen kulttuurishokkia.

  Lue lisää

 2. Kuinka helpottaa sopeutumista uuteen kaupunkiin?

  Muuttaminen on aina iso juttu, etenkin silloin kun muutto suuntautuu uuteen kaupunkiin kotimaassa tai ulkomailla. Oli muuton syy mikä tahansa, on ensiarvoisen tärkeää että sopeutumisprosessi alkaa jo ensihetkistä alkaen.

  Lue lisää

 3. Tunne oikeutesi ja tiedä velvollisuutesi – hanki oikeaa tietoa

  Vuokrasuhteen osapuolet voivat pääsääntöisesti sopia pelisäännöt vapaasti, mutta osa ehdoista on määrätty laissa niin, että niistä ei saa poiketa eli sopimusvapautta ei ole. AHVL luo vuokraukselle perusrungon, ja lain tulkinnat ovat luoneet hyviä suosituksia, kuten Hyvä Vuokratapa ja Hyvä Välitystapa. Vuokrakkaan avulla haluamme olla jakamassa oikeaa tietoa. Niin Vuokrakas kuin sen takana oleva OVV Asuntopalvelutkin haluavat edistää hyvää ja reilua vuokratapaa, joka varmistaa hyvän ja turvallisen vuokrauksen niin vuokralaiselle kuin vuokranantajallekin.

  Lue lisää

Katso kaikki artikkelit